GK5C, Fler bilder!

Airsoft.nu fick bilder igår (onsdag) från G&G!
 
GK5C vänstra sida
Detta gillar jag! Som jag tolkar bilden så finns det en boldcatch/sistaskottspärr (fast jag tror inte den spänner upp efter sista skottet...). Underlättar hopup justering!
Detta vill jag ge både + och -! + för att sätta in batterier blir lättare men - är att så där kan man inte göra med den riktiga AK5C men jag ska inte klaga! Vi får ju äntligen en replika på AK5C!
G&G har ändrat till färgerna på den! Det är nog för många ratande G&G på deras facebooksidan, hoppas dom verkligen rättar till de! 

Skåne

Denna vecka är det höstlov i norra Sverige. Och då passar jag på och reser ner till pappa min i Skåne!
 
Googlade runt och kollade vad det fanns för några överskottsbutiker och hittade Militärt Underskott. Till min lycka så låg butiken inte allt för långt ifrån där pappa min bor! Nu när jag väl är här nere passade jag på att fara dit och kolla!
 
Han som äger butiken är en trevlig gubbe på 60 bast. Hade en trevlig pratstund med honom. Kollade runt och såg att han hade en Hjälm 90 av äldre modell. Jag var väldigt sugen på att köpa den men 850 spänn kändes lite saftigt... Men i stället fick jag med mig dessa
Jag budade hem en ylletröja m/87 på tradera förra veckan och flygvapen intresserad som jag är var jag bara tvungen att köpa klaffarna! ;D Sen P4 märket köpte bara för att jag kände för de... Båda klaffarna gick på 100kr och P4 märket 49kr så jag är nöjd!
 
Han ni vägarna förbi Skåne så tveka inte fara in och titta där, han har en del inom svensktöverskott! Butiken ligger i Rolsberga precis bredvid E22 närheten av Eslöv :)
 
Tack för mig - William

G&P defender 2000

Vilket är det bästa vapnet att köpa först? Ja det kommer ni då inte få svar på här... Tänker dock skriva lite om mitt första vapen som jag köpte i all hast. 

Stocken som sitter på bössan är inte den som följer med. Orkade inte byta ut den eftersom en skruv på orginal stocken är borttappad. I vilket fall har ni bössan där uppe! 

ASG har fått licensen av LMT att göra en airsoft version på deras riktiga Defender 2000, precis det betyder att det är en replica av den riktiga och super bra kvalitet! På lower reciver står det (som på den riktiga!) LMT Lewis Machine & Tool Oc. Milan, IL Cal. 5.56 mm Defender 2000 Ser. LMT (.......).

Over reciver är i ett stycke metall, så stadigare "M4" får man leta efter! Dock blir den ganska tung med all metall med det är inget gemfört med vad som finns. Man känner verkligen att det är kvalitet i bössan första gången man håller i den! Förutom att den känns bra måste jag säga arr den ser extremt bra ut också!

Under all metall gömmer det sig en vanligt standar hop-up hus med en inner pipa på 300 mm på 6.08 och V.2 gearbox med 8 mm kullager. Inne i gearboxen finns en 120 fjäder med G&P steel kuggar. En nozzle som inte är har någon oring tätning och Cylinder headsom har en oringstätning. Inte det bästa men det håller ändå riktigt tett speciel med madbull gummit.

Jag har minst skjuter 10 000 kulor och jag kan inte se något större slitage. Varken kugghjulen eller Pistongens kuggaroch jag har bara kört 11.1 li-po i bössan.

Och nu till lite dåligt!

Som ni vet tidigare så gick men avtryckare rakt av. Men jag kan nästa lova att er avtryckar inte kommer gå av mon ni köper bössan. Det var nog snarare bara ren otur från min och G&P:s sida.

Det enda riktigt stora problemet är att hop-up gummit som kommer med bössan var sjuk dåligt! Men så verkar de flesta standar hop-up gumminorna vara. Skulle starkt rekommendera att ni byter ut standar gummit mot madbulls blue hop-up gummi på en gång! (läs här).

Jag måste tejpa 3-4 små bitar på Gearboxen för att magasinet ska komma rätt så det inte missmatar. Men skulle inte säga att det är ett stort problem för när tejp bitarna sitter där så är det inte några problem längre.

Några tips

I början var hop-up:en vänligt lös och ville hemskt gärna ställa tillbaka sig när man skjutit några kulor! Lösningen jag gjorde var att vända den mittersta kuggen bak och fram så den runda utbuktningen var inåt. Då blev det trögt och bra som det ska vara!

Över allt detta måste jag säga att jag inte kunde valt en bättre bössa att starta med och jag rekommenderar den stark till alla som vi ha en "m4" som krånglar lite! Även fast priset är lite högre än medel. Men som allt annat så får man vad man betalar för!

Jag skulle verkligen tipsa om att ni inte köper vanliga 8 celler. Även fast original stocken ser ut att kunna hålla ett. Det är ett Helvete att få in!! Och det ser ut som att det inte riktigt är designat för att hålla ett. Jag skulle rekommendera att ni köper ett li-po från ASG eller liknade! 

Köpt på cybairgun!

Dock är den billigare nu än då jag köpte den för 3 990 kr. Nu säljer dom den för 3 895 kr och dom har även en som har varit uppackade för 3 695 kr!

 
Länkar!
G&P Defender 2000: 3 895 kr
G&P Defender 2000: 3 695 kr (uppackad)

Krig för fred

För alla ni som är allmänt mycket intresserade av Försvarsmakten eller andra som bara tycker att krig är fel eller liknade. Ni alla borde se den här dokumentären den är extremt bra och man får en bättre förståelse om man Sverige gör borta i Afghanistan!

Det är 6 avsnitt på cirka 30 minuter var och handlar om olika förband i Afghanistan och vad det gör samt en del intervjuer med soldater och annat!

I undertexten finns en länk för nästa avsnitt!

Länk: Youtube - Krig För Fred! 


G&G Platinum Bio kulor med precisions pipa

För några dagar sedan fick jag min madbull precisions pipa på 6.01 mm från rödastjärnan. Direkt jag hade installerat den for jag iväg för att testskjuta med den!

Då var jag såklart så smart att jag tog med mig mina G&G Platinum Bio kulor för att testskjuta. Efter några magg tömda ut i skogen i massa olika riktningar kan man nu meddela säkert att G&G Bio kulor fungerar helt utan några som helst problem på en precisions pipa och minsta måttet!

Självklart kommer jag skriva mer utförligt om madbulls precisions pipa när jag använt den mer!

Länk: Resention på G&G Platinum Bio kulor! 

 

Facebook!

Följ oss på Facebook, där kommer vi lägga ut allt vi skriver på bloggen. Kommer även snacka lite skit där också! Klicka på länken för att komma dit! ;D

GK5C

Officiellt så släpps GK5C den 30:e November men kommer tydligen inte landa hos återförsäljarna förän mitten av December. Blir säkert årets julklapp till Airsoftare ;) För mig blir då den en julklapp till mig själv!

Fötterna ska du ha hela livet

Nog om AK5C för ett tag ;)

Tycker lite synd om dom som springer runt i blöta skogen med bara gympadojor. Blir lätt blött, dåligt fäste, lätt att vricka foten, ger dåligt skydd men fördelen dom är väldigt smidiga och oftast lätta att få på och av?

Jag tycker att skor ska man inte snåla med, okej tofflor kan man få snåla med... Men skor man ska gå mycket i kan de vara värt att lägga en större slant på. Och just kängor är väldigt värt att lägga sina spargrispengar på om man spelar mycket airsoft utomhus, ute mycket i skog och tex vandrar, håller på med hundsport eller gillar att plocka kantareller. Dock finns det kängtyper man ska undvika enligt mitt tycke.

Och nu utgår jag från att man är mycket i skogen där de kan vara blött. Men kängor med dragkedja på sidan är ett big no no! Dom läker lätt in vatten och de vill man inte! Så vilken typ av kängor ska man välja?

Jo! Läder/goretex kängor med höga skaft tycker jag man ska välja. Just för att läder och goretex står emot vätska väldigt bra, dock måste de behandlas med skofett för läder och annat slags fett eller impregnering för goretex. Höga skaftet för att minska risken för att man trampar snett och stukar foten (något jag har stor erfarenhet av...). Tänken även på att välja den typ av kängor till det du ska ha dom till! Ska du tex springa mycket i skogen ska man ha grövre mönster på sulorna eller spelar du mycket på asfalt eller betong så är plattare sulor bäst!

Här har ni mina kängor! Magnum Elite Spider Recon, väldigt tufft namn jag vet! Jag rekomenderar dom hära kängorna, men kängor är något man ska testa sig fram och se vilken som passar en själv bäst! Sen storleken på mina känogr, kan ni gissa de?
 
Haha nej, de är 47:or! Jag har egentligen 44-46 i storlek på mina skor beroende på tillverkare osv. Men varför jag har sån stor storlek på just kängor är för att kunna få plats med tjocksockar. Och de är för 3 anledningar.
 
1. Varma och sköna på vintern
2. Skavsårs risk är väldigt liten
3. Svetten far ner i tjocksockarna
 
Tackvare punkt 2 och 3 så har jag tjocksockar även på sommaren, de må bli varmt men man får inga skavsår. Och en sak som är väldigt viktig att komma ihåg! Ha alltid med extra par strupor både av vanliga strumpan och tjocksockarna. Börjar de blir för blött, byt strumpor och låt de svettiga hänga innanför byxorna från midjan ner längs ljumsken/låret så de tårkar! Går även under varma dagar att låta strumporna hänga från ryggsäcken eller liknande! Och allt detta lärde jag mig under min tid i Försvarsmakts Ungdom.
 
Hoppas det här tipset var givande, finns de funderingar så tveka inte! Fråga på!
 
Tack för mig - William

Förhandsboka G&Gs GK5C (AK5C)!

Nu är det äntligen möjligt att FÖRHANDSBOKA G&G Gk5C (AK5C) på cybairgun!!
 

 
BOKA HÄR!

Fler AK5C bilder!

Jag blir bara allt mer och mer taggad! Vill bara förhandsboka så jag har den säkrad!
Har hört det rycktas om att den ska kosta runt 4000 kr.

AK5C release datum spikat!

 Som rubriken säger! På G&G:s hemsida står det nu att AK5C (eller GK5C som G&G vill kalla den) kommer släppas den 30:e November! Alltså drygt en månad kvar! Dock vet man inte när den kommer nå Sverige men man kan ju tycka den borde komma hit först, hehe. 
Måste säga att G&G har gjort det riktigt bra med att efterlikna Cesar! Kanske vill gnälla på att dom har glömt railskydden på sidan men annars! ÅÅÅÅH! Fler än jag som är taggad?

AK5C

Som kanske vissa vet och andra inte så håller G&G på att göra en Airsoft replica av det svenska vapnet AK5C! WOOOOOOOHOOO!!!! GAAAAAAH!!
 
Förlåt för frispelet men jag är så grymt taggad!!!!
 
En av grabbarna i laget mailade G&G och frågade om dom höll på att göra den och när dom skulle släppa ut den på marknaden, Det här är vad han fick till svar:
 
"Yes, G&G is developing the first AK5C replica in Airsoft. We have already completed the final sample, and all we need is to make minor adjustment on the rifle then we are ready to release it to the market. Please stay tuned to G&G website and Face Book, we will make announcement when ready."
 
Och det här var vad en annan grabbhalva i laget fick för svar tidigare i höst/sen sommar:
 
"Dear xx, Thank you for interesting in G&G products. It will be released in the end of this year. Please stay tuned for more updates!"
 
Så det är inte länge kvar!
Så vacker... Och då menar jag AK5:an och inte tjejen. Detta är bilder som jag hittade i en tråd på AirsoftSverige
Men nu kallar sängen! Ska upp imorn och fota en fäktningstävling här i Umeå! G'natt - William

Madbull Ultimate 6.01 Tight Bore Barrel!

När min fördömda avtryckare gick av så beställde jag en ny från rödastjärnan... Och när man väl är farten så passade jag på att beställa lite till!

Min efterlängtade madbull pipa som jag suktat efter är nu äntligen min...! Ska bli kul att se vad den går för och se om det håller måtten jag hoppats på! Själv klart kommer jag skriva mer när jag spelat spel några spel med den! :)

Söndags spel

Igår drog jag och Fredrik och spelade ett söndagsspel med TDM (Team Deathmatch) spel. Vi ändrade regler för nästan varje spelomgång. En match med spawn, sen blev det några med heals.
 
Men jag måste bara berätta, laget jag spelade i var utskjuten i bunkern på den västrasidan medan jag låg och tryckte i skogen på den östra sidan (banan är en paintballbana för typ speedball, så den är inte stor). Jag hör hur Fredrik skriker "MEDIC!". Tänkte bäst jag för söker rädda han. Påvägen dit stöter jag på 2 motståndare som jag skjuter ut. När jag kommer fram ser jag att hela laget mitt är utskjutet och väntar heals! xD Jag healar en i laget som var mest gömd och sen drar han vidare och helar dom andra medan jag försvarar och tar ut 2 st till.
 
När alla är healade och vi kommer fram till att det bara är en kvar och ser honom på andra sidan banan så skyndar vi oss dit. Jag gör allt jag kan för att träffa honom men lyckas inte och batteriet höll på att ta slut, så jag lät de andra ta hand om de! Fredrik den stackarn som lyckades bryta av avtryckaren på första spelomgången fick köra med min glock. Men han tar ut den sista motståndaren med sista skottet i magget! Hur skön spel omgång som helst!
 
Tyvärr så tycker jag det är lite torrt att berätta om spelet än att visa med bilder eller video. Så på nästa spel ska jag ta med mig systemkameran och fota någon spelomgång. Sen ska jag se när löningen kommer om jag har råd att köpa mig en contour actionkamera så jag får dela med mig av våra spel!
 
Tack för mig! - William
 
 
 

Classic Armys Magasin!

På nästan alla spel jag farit till så strular matningen nästan alltid för någon. Det kan kanske bero på magasinet man använder. I så fall kan det vara magasinet som har fel dimensioner så det glappar alldeles för mycket. eller att magasinets fjäder är för trög för att mata ut kulorna. Det kan bero på en hel del helt enkelt!

Ett magasin jag kan tipsa om. Som ganska säkert kan lösa dessa problem är Classic Armys Magasin! 

Dessa magasin kan både jag och Wille rekomendera! Har använt dessa magasin sedan jag började spela och de har aldrig svikit mig! Dom har alltid matat bra och tål en hel del! För jag kan inte påstå att jag är försiktig med dem...

I det festa fall då magasinet varit problemet så har det löst sig när de lånat mitt Classic Army magg.

De ska rymmer 130 kulor. Har aldrig räknat själv. Men jag tror det stämmer för man brukar få plats med 1.5 snabbladdare (de som rymmer 90 skott) i dom.

Dock det enda som både jag och Wille har haft problem med är att skruvarna som håller i själv magasinet i metallskalet har gängat upp sig och lossnat. Det berodde på att dom inte var tillräckligt åtdragna från början då det köptes. De löstes snabbt med att dra fast skruvarna själv. 

Finns att köpas på frysen och cybairgun som 6-pack!

Länk: Cybairgun

Länk: Frysen




Dagens bössras!

Detta blir blir kanske lite som en facebook uppdatering. Men i vilket fall så gick min avtryckare av och då menar jag rakt av! 
 
Vet inte om det beror på dålig kvalitet från G&P eller om det bara är otur. Eller om jag trycker på avtryckaren för hårt, men der tror jag inte. dock det jag ser är att det är en liten luftbubbla där den gott av.
 
I villket fall så är det noterat och det ska bara bli ännu mer kul att göra en resention på bössan senare....
 
Så här illa ser det ut! Nu när bliden är tagen så kan jag se att det fömodligen är en luftbubbla (antar att ni ser den).
Illa....!

Kaos innan spel!

Tror inte jag är den enda, men de är alltid kaos bland mina grejer när jag packar inför spel! Värst av allt är att jag packar som om de vore till ett större scenariospel jag ska på! Nä de är bara ett kort söndags spel. Fattar inte hur jag bär mig åt! Packar ner saker jag egentligen inte behöver men man vet aldrig, jag kanske behöver 3 speedloaders!

Som sagt är det ett söndagsspel imorn på området Klockarbäcken här i Umeå. Tyvärr är det bara jag och Fredrik som drar dit. Hade gärna sett att fler från laget hängde med och täckte motståndarna med plast! 

Lite meningslöst inlägg men nu ska jag packa klart så jag får med mig allt.

G'natt - William


William presenterar sig!

Lika bra ni får veta vem jag är!
 
William var namnet bor strax utanför Umeå (tuffa norrläningen, höhö). Har varit intresserad i airsoft sedan jag var 15-16 år gammal, men då ville jag spela som insatspolis. Men med tiden så föll intresset för de och jag började aldrig när jag väl fyllde 18. Blev inte förän jag var 20 jag började spela då Fredrik fyllde 18 och taggade in mig i det hela! 
 
I dagsläget läser jag till elektriker på komvux och rycker in på posten när det behövs. På fritiden tränar jag fäktning men har även kommit igång med MTB och styrketräning. Tränar även i spårning med våran dvärgtax men jag drömmer om att skaffa en schäfer som jag tränar och tävlar i skydd, sök, spår och brukslydnad.
 
I början av min airsoft karriär så körde jag med flectarn camo och hade ingen speciell inriktning till något men sen när jag kom i kontakt med SARC-ND så har allt vänt mot en svensk inriktning i min utrustning.
Jag ser så skrämmande ut! Men så här brukar jag ha de vid lite varmare sommar klimat, annars har jag för det mesta fältjacka 90 när jag spelar.
 
Ja de var lite kort och gott om mig! Tack för mig - William

WE G17

Sedan jag fick skjuta en softairgun för första gången när jag var 10-11 år gammal har jag alltid vetat ha en. Önskade till jul mig en sig sauer p226 på teknikmagasinet för jag ville vara som polisen men fick aldrig, för min mamma vägrade köpa en... Ja! Det är synd om mig!
 
Efter ha spelat i några månader så tyckte jag de saknades något på låret, en som kunde backa upp mig när de behövdes, en kamrat, förutom Fredrik. Jag försöker så gott jag kan kunna efterlikna en svensksoldat så tänkte jag fixa mig en Pistol 88, med andra ord en Glock 17. Efter lite koll på olika märken så bestämde jag mig för en WE G17 just för att den var billigare än KWA. Jag var väldigt inne på en KWA glock ett tag men kände de skulle bli för dyrt då jag ville ha extra magg (snål jag vet!) 
 
Här är då min skönhet! WE:s G17 ska efterlikna Glock 17 gen 3, som då heter Pistol 88C hos Försvarsmakten. Har funderingar på att färga manteln svart bara för att få den mer lik den riktiga.
 
På papperet står det att den:
Gör kring 90-100 m/s
Väger 800g
Magget rymmer 24 kulor
Innerpiplängd på ca 90mm
Lower är i ABS-plast och mateln i metal
Marui kompatibel, alltså du kan använda Marui magg och delar
 
Mitt första intryck på pistolen är utseendet! En real steel Glock är hel svart både på plast lowern och mentalmanteln  men WE har färgat manteln med en mörkgrå färg. Men det är säkert för att inte vara allt för mycket inne på Glocks patent.Sen så har den Glock G:et med 17 bredvid på manteln. På den riktiga Glocken står de Austria 9x19 men WE har varit lite kluriga och skrivit in Tectical 9x19. Själv tycker jag de hade varit lite roligare om de hade skrivit in Tectical 6x6 efter som de är kalibern som den här skjuter! Sen nere i handgreppet har WE satt in sin logga istället för Glock loggan lite så där snyggt ;) I USA när du köper den här pistolen får du den med eltejp tejpad över allt graverat på manteln  och de måste vara för de är lite mer kinkiga i USA med patent eller vet någon nått annat? Men samman fattningsvis av utseendet så tycker jag att WE har lyckats!
 
Vet inte om WE har erkänt det själv men som jag har hört de så är deras pistoler kopior på Tokyo Maruis pistoler. WE säger själv att maggen som passar till en Marui glock ska passa en WE glock och omvänt, har en polare som har en Marui glock men jag får åter komma med hur den passade och om de gick att skjuta. Har fått även skjuta med Marui glocket tidigare och jag kan säga att rekylen på WE:n är mycket tyngre.
 
Jag har fått den chronad och den gör 88 m/s med 0,25g kulor men får jag chansen ska jag chrona den med 0.20. Och gasen jag använder är Pro tech greengas (kommer mer om den). Vikten skiljer den sig från den riktiga men de är inte så förvånade ;) oladdade väger (oladdad/laddad) WE:n 507g/777g och RS 625g/875g
 
Här har ni de klassiska glock greppet men det är inget måste för att få i sär den men de kan möjligtvis underlätta.
 
Om de nu är så att man vill ta i sär den på enklaste sätt så görs de på följande sätt:
Ta ut eventuellt magasin
Gör mantelrörelsen så hammaren späns upp
Man tar exemperlvis vänsterhand och underifrån och drar ner de två piggarna som just sitter ovanför avtryckarnen och då tar man högerhand och drar manteln framåt och TADA! 
Så ska det se ut! Sen går det att ta i sär den mer men de kan jag berätta om de finns folk som vill de!
 
Kom gärna med feedback om inlägget eller berätta vad ni tycker om pistolen.
 
Tack för mig - William
 
 
 
 

Ha tålamod!

Vi är mycket glada över att vi redan fått ett sådant bra resultat på vår blogg! Hoppas verkligen att ni läsare eller tittare vad man nu vill kalla det, håller er kvar vid vår blogg även fast det ibland kan bli lite fattigt med inlägg!

I vilket fall så har Jag och Wille blivit mycket taggade på den bra responsen. Därför har vi en hel del planerade inlägg vi ska göra.

Så hoppas verkligen att ni har lite tålamod och håller koll på vår blogg. För det tar en hel del tid och planering!


Fotografering!

Eftersom Fredrik hade en sån tuff bild på sig själv så ville jag också ha en tuff bild! Såååå, vi fixade de idag med hjälp av Fredriks pappa. Skippade middagen så jag skulle både hinna med fotograferingen och paracordcirkeln vi har med laget!
 
Men fotograferingen var skoj! Tog bilder på mig då jag tönt posade för kameran men även bilder för kommande recensioner och dylikt! Måste säga som fotograf själv så var de intressant!
 
Sänge ropar på mig! G'natt! - William

Beställning Från Röda Stjärnan

Jag och Wille har haft funderingar att göra en beställning på Röda Stjärnan! Eller mest jag då, Wille är lite Mjöö till allt... Men i vilket fall så har jag länge funderat på att skaffa mig en precision-pipa.

Madbulls Madbull Ultimate Tight Bore 6.01mm har jag länge spanat in. Ska bli kul och se om det blir de resultat jag förväntar mig eller hoppas på! 

Dock har jag hört lite negativa rykten om den. Att den ska vara ömtålig och liknade. Så upp till Bevis!

Ser alltid lite bättre ut med en fet bild!


Madbulls Gummi & Hus

Man kan göra väldigt många olika uppgraderingar på sitt vapen vissa väldigt dyra och andra väldigt billiga. Väldigt svåra och pilliga eller mycket enkla.

En mycket enkel och mycket billig uppgradering man kan göra som gör stor påverkan på prestandan är att byta sitt hop-up gummi!

 

 

Därför måste jag verkligen tipsa om madbulls blå hop-up gummi. Den håller extremt luft tät och medförde ökad utgångshastighet och räkvidd ökade med flera meter. Den löste även mina dubbelmatningar som uppkom lite nu och då!

Byt hop-up gummi istället för att byta ut till en kraftigare fjäder. För det har oftast så mycket med räkvidd att göra.

 

Madbull Ultimate Hop Up Chamber för M4. Måste jag ge ett varnade ord för! För det första så passade inte huset i min G&P bössa för att (vad ska man kalla den) ”vingarna” var förstora.

 Sedan när jag löst det problemet för jag extremt stora problem men matningen. Kulorna kom 2 bara två meter och dubbelmatade hela tiden. Jag har misstankar på vad det kan vara men är inte helt säker. Det jag dock vet är att med mitt gamla hop-up hus så har jag inga av dessa problem.

 Men det verkar som att ingångshålet för kulorna är rundat som gör så att magasinets spärr inte helt trycks in. Kan inte säga något om andra bössor. Men jag har ändå hört att andra har haft problem med dem.

 

Det är väldigt synd för det är verkligen en mycket smart design ut över dessa problem jag har. Med få delar och mycket lätt att ställa in som inte ställs tillbaka efter ett par skott.

 

Madbull blue hop-up Rubber

 

 Har tyvär ingen bra länk på Madbulls hup-up hus.


G&G Platinum Bio 0,25g

Många har åsikter och tankar och BIO-kulor, och tyvärr känns det som att det är mest negativt. Jag måste erkänna själv att jag har varit mycket skeptisk till BIO-kulor. Eftersom det oftast inte håller samma höga prestanda som vanliga ”plast” kulor gör. 

Men eftersom naturen aldrig har mått så bra av att ha massa plast överallt eller djur som äter upp det. Så kan vara skönt att få bort det från samvetet genom att använda BIO-kulor!

 

 

 

 

Dom här kulorna har jag använt de senaste 2-3 spelen (cirka 2000 kulor skjutna). Måste säga att dom har fungerar extremt bra. Dom kommer vakuumförpackade med en ”fuktpåse” i kulpåsen. Kanske lite extremt men det kan inte skada.

Det ska vara 5,95 +/- 0,01mm på kulorna så dom ska fungera på precisionspipa. Dock har jag ingen Precisionspipa själv ännu så kan inte säga säkert. Men det kommer nog inom kort. Står även på påsen: The same Manufacturing process As The Precise Ball Bering [Realize]. Så det kan inte vara annat än bra!

 Min största oro var att kulorna skulle bli ovala eller liknade när de kom i kontakt med lite fukt. Men det värkar hålla formen eftersom de senaste spelen var mycket fuktiga och blöta.

 På påsen står det att kulorna ska bryts ner till CO2 och H2O av något slag. Så det är bara bra!

 

Nedbrytningstid!

Temp.          Miljö.                      Tid.

60°C             Kompost                 47 dagar

40°C             Hemma kompost     120 dagar

40°C             Marken                   1,3 år

15°C             Sopor                      2 år

10°C             Kall mark                2,6 år

4°C               Sjö hav/älv              4 år

 

Måste stark rekommendera dessa kulor från G&G Armament! Finns på Cybairgun för 195 kr st dom har även ett erbjudande köpt 4 betala för 3. Finns säker för en mindre summa någon annan stans.

 

Länk: G&G Platinum

Länk: Vill du veta om kulorna fungerar i en precisionspipa?

Mina snigelprylar har kommit!

Har under en tid kollat runt efter västar/chestrigs som skulle kunna hålla mer fickor efter att min nuvarande chestrig inte rymmer rikt de jag vill. Så i onsdags förra veckan beställde jag en låg gördel, 3 magasinfickor som rymmer 3-4 5.56 magasin, en flerbruksficka, 2 mulitfickor som jag tänkte ha till pistolmaggen och 2 märken. Kommer lägga länkarna till alla produkter i slutet av inlägget.
 
Tänkte jag tar och sätter fast allt innan jag visar. Tänkte köra några spel med den här riggen innan jag ger ut en recension på den, men de intryck jag har fått av den att möjligheterna för anpassning är många, sömmarna är väl sydda, allmänt mycket bra kvalitet!
 
Eftersom jag är så grymt hundintresserad och mitt dröm yrke är hundförare i Försvarsmakten så var jag bara tvungen att skaffa dessa märken! Gördeln har en kardborre plats på baksidan där jag satte hundförarmärket som fick mysa med lag märket. Köpte även en liten grön Sverigeflagga som jag inte har någon bild på.
Sen så är schäfer min favorithundras så det här märket blev perfekt till mig.
 
Men som sagt ska köra den här riggen några spel så kommer jag recensera den!
 
Tack för mig - William
 
Produkterna:
Magasinfickorna
Flerbruksfickan
Multifickorna
Hundförarmärket
K9märket 
SWE flagga

Fredrik presenterar sig!

Hallå där!

Detta blir faktisk mitt första blogg inlägg någonsin! Har inte haft någon blogg tidigare i livet (lite nervös). 
 
Men i vilket fall så heter jag Fredrik som ni ser i rubriken. Jag är 18 år och började spela airsoft "seriöst" april 2012.
Dock började mitt intresse på airsoft när jag var 15 år, då jag fick följa med några äldre kompisar och testa spela. Blev såld på en gång! Kan säga att det blev 3 mycket dryga år att väta tills jag fick köpa mitt egna vapen och få spela laglit.
 
Som tur va så kände jag Wille som jag kunde tagga att också börja spela airsoft! I början tänkte vi starta ett eget lag. Men eftersom jag har ett mycket stort intresse av försvarsmakten anmält så var det nog bra att jag hamnade i SARC-ND.

Min tanke med den här bloggen var att eftersom jag har så mycket tankar och funderingar kring airsoft så tyckte jag att jag borde dela med mig av mina tankar. Och eftersom flesta diskussioner jag har om airsoft blir med Wille så tyckte jag att han skulle vara med. Plus att han är mycket bättre på hemsidor och bloggar och allt annat som har med datorer att göra. 

Hoppas nu alla som nu kommer läsa denna blogg får nytta av alla våra tankar och idéer!
 
Här har ni en tuff blid av mig som min pappa tog på mig.
Så här kan jag se ut på ett spel.

 

2 töntar som leker krig!

Haha ja de är en väldigt kort beskrivning av oss 2! Den långa är att jag (William) och min kompis Fredrik utövar en sport som heter Airsoft och de är en sport då vi använder vapen "lookalikes" som skjuter små vita plastkulor och med dessa skjuter vi på varandra. Låter jätte fånigt jag vet men det är as skoj! Men vi kommer berätta mer om vad sporten är och utrustningen vi använder i andra inlägg.
 
Men tillbaka till mig och Fredrik! Vi började spela Airsoft i April i år och nu är vi fast! Vi började med att starta ett eget lag som vi kallade DÖRP, men genom en kompis till mig så kom vi i kontakt med ett lag som heter SARC-ND som vi idag spelar med.
 
Vi startade den här bloggen för vi vill dela med oss av de vi gör, skriva recensioner om vapen, utrustning, skriva om spel, möjligtvis taktiker och annat smått och delikat! Ska be Fredrik presentera sig (jag ska också göra de men gör de i ett separat inlägg) så ni fått veta vilka muppar vi är.
 
Tack för mig - William

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.